Nemzetközi megmérettetés rekord számú részvétellel

Közép-Európa legnagyobb és hazánk egyetlen nemzetközi távlovas versenyének ad otthont április 29-től három napon át a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.

Ebben az évben 14 országból 158 nevezés érkezett a versenyre. Ekkora részvétel még nem volt Bábolnán,. A mintegy 170 ló, és 8 fogat április 30-án szombaton reggel 6 órakor kezdi meg a versenyt, az első rajtolók 160 kilométeres távot teljesítenek, ami csúcskategóriát jelent és egyaránt próbára teszi lovat és lovasát. A külföldi szakemberek szerint a zömében sík, mégis változatos terepadottságokkal rendelkező kisalföldi uradalomban nem csak a távlovaglók de a távhajtók is összemérik tudásukat. Ez igazi hungarikumnak számít a
sportágban. A VIII. Bábolna Derby Nemzetközi Távlovasverseny nagy lehetőség a hazai versenyzők számára hiszen hazai pályán mérhetik össze tudásukat a magas színvonalú nemzetközi mezőnnyel. A világ távlovas társadalma ilyenkor Magyarországra figyel, és most újra felhívhatjuk a figyelmet őshonos lófajtánk a Shaghya-arab fajta távlovas sportban elért sikereire. A Shaghya-arab az egyetlen fajta ami eredményesen veheti fel a versenyt az arab telivérekkel.

Április 29-én, pénteken este 6 órakor kerül sor a verseny ünnepélyes megnyitójára, ahol a szervezők, rendezők, és versenyzők legjobb tudásukat adják a verseny sikereiért, hogy a lovassport hírnevét, hazánk lovas nemzet hírét öregítsék.