A Borealis kibővíti hálózatát, és belép az alapvegyszerek bolgár piacára

A LINZER AGRO TRADE, az Európában vezető műtrágya-nagykereskedő új leányvállalatot hozott létre a bolgár fővárosban, így szófiai megjelenésével tovább bővíti eddigi hálózatát. Az új értékesítési iroda része a vállalat Délkelet-Európába irányuló bővítési programjának. A szófiai telep nem csupán a vállalat saját gyártású műtrágyáit forgalmazza, hanem más középkelet-európai, valamint orosz gyártók termékeit is.

A Linzer Agro Trade a Borealis Agrolinz Melamine GmbH 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, és egyben tagja a Borealis vállalatcsoportnak. A Borealis Agrolinz Melamine a műtrágyák mellett melamin- és technikai nitrogéntermékeket is előállít, üzleti tevékenysége pedig főként a Duna menti régióra összpontosul.

„A Linzer Agro Trade Bulgaria létrehozásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Délkelet-Európát megcélzó további bővítési stratégiánk megvalósításában” – mondta Gerald Papst, a Borealis műtrágyákért felelős üzleti egységének vezetője, majd hozzátette: „Mind Bulgáriában, mind pedig Romániában jelentős fejlődési tartalékokat látunk még a műtrágyapiac tekintetében. A bolgár piac jelenleg önmagában is mintegy évi 600 ezer tonna műtrágyát vesz fel. Ráadásul e mennyiség további fokozott növekedésére számítunk, mivel még mindig hatalmas területek állnak műveletlenül.”

A Borealis 4,5 millió eurós beruházással már korábban megkezdte a romániai Gyurgyevóban épülő új importközpontjának kialakítását. Ennek bővítési terve alapján pedig mintegy 7000 tonna áru befogadására, csomagolására, valamint palettázására alkalmas elosztó raktárat hoztak létre. Ez a telephely a bolgár és román piacokat egyaránt kiszolgálja majd. Szintén az idei évre tervezik egy másik elosztó központ megnyitását is a romániai Temesváron.

A Linzer Agro Trade ezért nem elégszik meg a műtrágyaszállító szerepével, hanem a gazdálkodók partnereként határozza meg magát. Wolfgang Hofmair, a Borealis műtrágyáért felelős üzleti egységének marketingvezetője így fogalmazta meg a vállalat filozófiáját: „Ügyfeleinket nem csupán a műtrágyáinkkal látjuk el. Számtalan további szolgáltatást is kínálunk számukra, így például tanácsadást végzünk a műtrágyák alkalmazásával kapcsolatban, és segítséget nyújtunk a szántóföldi tesztekhez, valamint a raktározási megoldásokhoz. Mindezek alapján valódi partnerei vagyunk a gazdálkodóknak, ami jóval túlmutat egy átlagos műtrágyaszállító tevékenységén.”