A Pioneer Hi-Bred új szülői kukorica-vetőmag előállító üzemet nyit Ausztriában

Az új gyáregység révén a Pioneer vásárlói kiváló minőségű kereskedelmi vetőmaghoz juthatnak

PARNDORF, Ausztria, 2011. augusztus 4. – A DuPont csoport részeként működő Pioneer Hi-Bred ma ünnepli az ausztriai Parndorfban található, immár teljesen üzemképes szülői kukorica-vetőmag előállító üzemének hivatalos megnyitóját.

„A hatmillió dolláros beruházás fontos lépést jelent a Pioneer Hi-Bred arra irányuló terveiben, hogy bővülő európai piacunkat és ügyfélkörünket kiváló minőségű vetőmaggal lássuk el. Termelési, kutatási és tesztelési létesítményeink bővítése mellett az üzemeinkben, laboratóriumainkban és terepen dolgozó munkatársaink számát is növeltük” – nyilatkozta Mike Gumina termelési alelnök, majd így folytatta: „Az új üzem létesítése egyértelműen jelzi vállalatunk az iránti elkötelezettségét, hogy az európai gazdálkodókat kiváló minőségű, tiszta szülői vetőmagokkal lássuk el, segítve őket, hogy a piacon egyedülálló terméshozamra és minőségi előnyre tehetnek szert, tükrözve a Pioneer és az egyéb márkájú vetőmagok közötti különbséget.”

A Pioneer Parndorfban 30 éve foglalkozik kereskedelmi vetőmag előállításával. Az új gyáregység a Pioneer szülői kukorica-vetőmag előállító üzemei közül Ausztriában az első, Európában pedig a második. A 10,000 négyzetméter alapterületű parndorfi létesítmény elsősorban az európai kukoricatermelők kiszolgálására összpontosít.

„Az új szülőivetőmag-előállító üzemünk remekül kiegészíti majd az ausztriai és európai hibridtermelő kapacitásunkat, mivel garantálja, hogy termelési folyamatainkba kizárólag kiváló minőségű, belső fiziológiai, genetikai és fizikai tisztaságra vonatkozó követelményeinknek megfelelő vagy ezeket túlszárnyaló szülői vetőmagok kerülhessenek be” – nyilatkozta Rudolf Kleiner, a Pioneer észak-európai termelési igazgatója. „A Pioneer rendkívül hálás az osztrák kormánynak, különösen a WiBAG támogatási programjának a parndorfi szülőivetőmag-előállító üzemmel kapcsolatos beruházások támogatásáért” – tette hozzá.

A parndorfi Pioneer Seed Quality Laboratory a Vetőmagvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (International Seed Testing Association – ISTA) akkreditációja alapján jogosult a kukorica- és napraforgó-vetőmag minőségének vizsgálatára és International Orange ISTA Certificate tanúsítvány kibocsátására. Akkreditált helyszíni vetőmag-bevizsgáló laboratóriuma lehetővé teszi a Pioneer számára a szülői és kereskedelmi vetőmagjai minőségének gyors és pontos bevizsgálását, ami létfontosságú ahhoz, hogy vásárlóinkat kiváló minőségű vetőmaggal láthassuk el.

A DuPont csoporthoz tartozó Pioneer Hi-Bred (www.pioneer.com), amelynek központja az Iowa állambeli Des Moines-ben található, a korszerű növénygenetikai megoldások világvezető fejlesztője és szállítója, világszerte több mint 90 ország gazdálkodóit látja el kiváló minőségű vetőmagokkal. A Pioneer agronómiai támogatás és szolgáltatások nyújtásával segíti a gazdálkodókat termelékenységük és jövedelmezőségük növelésében, és arra törekszik, hogy a világ minden részén fenntartható mezőgazdasági rendszereket fejlesszen ki. Science with Service Delivering Success™ (Tudomány a siker szolgálatában™)

A DuPont (www.dupont.com) egy tudományos eljárással kifejlesztett termékek és szolgáltatások forgalmazásával foglalkozó vállalat. Az 1802-ben alapított DuPont a tudomány mindennapi alkalmazásával jobb, biztonságosabb és az egészségesebb élethez szükséges fenntartható megoldások kidolgozásával foglalkozik világszerte. A több mint 90 országban működő DuPont innovatív termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja többek között a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az építőipar, a távközlés és a szállítmányozási ágazatok számára.

[boilerplate plate=”ceg-pioneer”]