A Nitrogénművek Zrt. idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, melyet jubileumi rendezvénysorozattal kíván emlékezetessé tenni.

A magyarországi nitrogénműtrágya-ipar bölcsője a Nitrogénművek Zrt., mint az első hazai ammónia- és műtrágyagyár 1931-ben Pétfürdőn épült fel. Napjainkra a Nitrogénművek Zrt. a magyar piac meghatározó fontosságú műtrágyatermelőjévé vált. Fontos feladatának tartja a munkaerő megbecsülését és a Társaság nyugdíjasairól való gondoskodást.

A Társaság 2011. szeptember 3-án két helyszínen ünnepli az elmúlt 80 évet. A Pétfürdői Közösségi Házban a Nitrogénművek Zrt. nyugdíjasainak szakmai rendezvényére kerül sor, majd a Nitrogénművek Zrt. kiváló munkavállalója cím ünnepélyes átadása következik. Ezzel egy időben levetítik a Társaság múltját és jelenét bemutató filmet, és kiosztásra kerül A magyarországi nitrogénműtrágya-ipar bölcsője, a péti Nitrogénművek 80 éve című fotókkal illusztrált könyv is.

Ezen a napon a pétfürdői ligeti nagyszínpadon országos hírű fellépők szórakoztatják a Nitrogénművek Zrt. Családi Napján megjelent munkavállalókat, családtagjaikat és barátaikat. Az egész napos kulturális és sportprogramot tűzijáték és utcabál zárja.

A Nitrogénművek Zrt. a jubileumi évet a Vajdahunyad várában megrendezendő kiállítással fejezi be. 2011. december 6-án ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a magyar műtrágyaipar és Nitrogénművek Zrt. történetét bemutató kiállítás, mely közel két hónapig látogatható.

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook