Megnyílt a főváros első magyar termelői piaca a kőbányai Liget téren

A vidékfejlesztési miniszter adta át a vásárlóközönségnek a főváros első, magyar termelői piacát a kőbányai Liget téren. Régi probléma látszik megoldódni a Liget téri piac nyitásával, hiszen a magyar őstermelőktől származó termékek – ha nem is hiánycikknek, de legalábbis – nehezen beszerezhető élelmiszereknek számítottak eddig Budapesten – mondta el Konrád Istvánné, a piacot alapító Magyar Piac Szövetkezet elnöke.

Fazekas Sándor megnyitó beszédében kiemelte a magyar agrártermékek értékeit. A piac megnyitása is mutatja a magyar őstermelők megújulási képességét – tette hozzá. A tárca szabályozással és pályázatokkal segíti a magyar mezőgazdasági termelők és feldolgozók piacra jutását.

A Liget Téri Piacon minden árus a Magyar Piac Szövetkezet tagja. A szövetkezet elnöke a megnyitón elmondta: a 700 négyzetméteres területen 23 üzlet kapott helyet. A kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott termékeket árusító piac a hét minden napján garantáltan friss élelmiszerekkel várja a vásárlókat.

Helyszín: Budapest, X. kerület, Liget tér, a Korponai és az Állomás utca sarka, a buszvégállomással szemben

Nyitva tartás:

hétfőtől szombatig 6:00-17:00, vasárnap 6:00-14:00

A nyitás hetében minden termékből 10% kedvezmény! A későbbiekben pedig minden héten más termék lesz akciós, mely kedvezményt bónok formájában a piacon terjesztett szórólapokon találnak majd meg.