Axiál a Jövő Szakemberéért Program


Az „Axiál a Jövő Szakemberéért” program első lépéseként a cég együtt kíván működni a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével, az AGRYA-val. Az együttműködés elsősorban a pályájuk elején álló fiatal mezőgazdasági vállalkozókat célozza meg és az agrártechnikához kapcsolódó korszerű gyakorlati ismeretek átadását tűzte ki feladatául. A gyakorlatban ez többszörös együttműködést jelent a két szervezet részéről. Az Axiál Kft. részt vett a 2012. február 24-én megrendezésre került Fiatal Gazda Konferencián, és a jövőben megjelenik a szövetség által szervezett regionális oktatásokon. 2012. március 22-24 között az Axiál Szakmai Napok keretén belül pedig szintén egy Fiatal Gazda Konferencia kerül megrendezésre.

Második elemként a korábbi évek gyakorlatát folytatva a középiskolai és felsőoktatásbeli gépész szakemberek képzése mellé áll a cég. Az Axiál Kft. több mint negyven leendő szakember gyakorlati oktatásában vesz részt egy gyakornoki programon keresztül. Ennek célja, hogy a gazdálkodók mellett az egyes vállalkozásokban különböző szinten dolgozó leendő gépszerelők, gépkezelők, és műszaki szakemberek is versenyképes, a legkorszerűbb gépek és technológiák ismeretén alapuló tudással lépjenek ki a munka világába.

A gyakorló szakembereket és gépkezelőket célozza az Axiál Akadémia név alatt összefogott oktatási program, mely elméleti és gyakorlati elemeket is ötvözve a cég által forgalmazott gépek kezelésének és üzemeltetésének gyakorlati képzésére összpontosít. A cég bajai oktatási központjában és a gyakorlati gépbemutatókon keresztül már az elmúlt időszakban is évente több mint ezer szakember kapott friss és korszerű kezelői és üzemeltetési ismereteket.

Az „Axiál a Jövő Szakemberéért” program negyedik eleme kevésbé közvetlen módon, alapvetően a fiatalabb generációkat, illetve az ágazattól távolabb élőket hivatott megszólítani és közelebb vinni őket a mezőgazdasági technika világához. Az idei évtől „Axiál Veterántraktor Majális” néven folytatódik a Nógrád megyei Bokor községben szervezett rendezvény. Támogatóként a cég egyértelmű célja, hogy érzelmi oldalról megközelítve hívja fel a figyelmet a mezőgazdasági technikára, szándéka szerint ezzel is hozzájárulva a gépész szakma népszerűsítéséhez, az utánpótlás biztosításához.