Az új Maxxum sorozat már Hatékony Teljesítménnyel / Modern műszaki tartalom / Költséghatékony traktor erős motorral, kényelmes vezetőfülkével és rugalmas felszereltséggel / Nagyszámú új jellemző / A legjobb értékelés a teljesítmény kategóriájában / A nagyteljesítményű, 4-hengeres motorok a Maxxum EP traktorokat kompakt és erős többcélú igáslovakká teszik az alkalmazások széles skálájában

A 4- és 6-hengeres motorral felszerelt, 110-140 lóerő teljesítményű hat traktor modellből álló új Case IH Maxxum Hatékony Teljesítmény sorozat európai bemutatkozása a 2011-es Agritechnica kiállításon történt meg.

A Maxxum Hatékony Teljesítmény sorozat a korábbi Maxxum szériát váltja fel, amely az egyik legsikeresebb többcélú traktor sorozat volt Európában, amelyet a gazdálkodók leginkább a megbízhatósága miatt kedveltek, valamint azért, mert a feladatok széles skálájának végrehajtására volt alkalmas. Ez a traktor sorozat lett most jelentősen továbbfejlesztve, létrehozva az új Maxxum EP szériát, amelyet a legmodernebb motortechnológia, hatékony kipufogógáz tisztító rendszer és nagyobb hatékonyság jellemez.
A Maxxum EP traktorok új mércét állítanak fel az alacsony üzemeltetési költségek és a hatékonyság terén a kategória legnagyobb vezetőfülkéivel, legjobb kényelmével és műszaki újításaival.

Két felszereltség változat…

Az új Maxxum modellek kétféle sorozatban rendelhetők, amelyeket leginkább a kezelési koncepcióik különböztetnek meg egymástól. A felső kategória a Maxxum Multicontroller EP sorozat, amely az innovatív Multicontroller kezelőszerv rendszert alapfelszereltségként tartalmazza.

…és a legmodernebb motorok

Mindegyik Maxxum EP és Maxxum Multicontroller EP traktor meghajtásáról robosztus, turbófeltöltéses, intercooleres, 4-hengeres (4,5 literes), valamint 6-hengeres (6,7 literes) motorok gondoskodnak, amelyek mindegyike elektronikus vezérlésű, közös nyomócsöves befecskendezéses. Ezek a motorok tíz százalékkal nagyobb teljesítmény leadására képesek csökkentett, 1900 min-1 fordulatszámon, ami lényegesen alacsonyabb üzemanyag fogyasztást jelent a szántóföldön. Ezen kívül ezek a motorok új, precíz üzemanyag befecskendező rendszerrel vannak felszerelve.

Az új Maxxum traktorokba először került beépítésre a Hatékony Teljesítmény rendszer. Az új sorozat minden modelljének motorja el van látva a Case IH által kifejlesztett SCR rendszerrel, amely optimalizálja a motor teljesítménygörbéjét és biztosítja, hogy ezek a traktorok teljesítsék a 3B (átmeneti Tier 4) károsanyag kibocsátási előírásokat. Szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy ez a rendszer az üzemanyag fogyasztást akár 12 százalékkal képes csökkenteni.
Mivel a kipufogó gázok nem kerülnek visszavezetésre a motorba, hosszabb a rendszer élettartama és csökken a karbantartások gyakorisága, míg az AdBlue üzemanyag adalék használata a gyakorlatban nagyon felhasználó barátnak bizonyult.

Elegendő teljesítmény bármilyen üzemeltetési körülményekhez

A Maxxum EP traktorokon motorteljesítmény vezérlő rendszer található, amely akár 26 lóerő extra teljesítmény leadására képes és a 13. sebességfokozattól használható szállítási üzemmódban. Ennek eredményeként a Maxxum traktorokon igény esetén teljesítmény többlet használható ki a fő alkalmazásokban: TLT és kihelyezett hidraulika szelepekkel végzett munkák, valamint közúti szállítás.

Kényelmes vezetőfülke a legjobb osztályzatokkal

A Maxxum EP sorozat egy másik kiemelkedő tulajdonsága az új Surround vezetőfülke, amely az egyik legkényelmesebb traktor kezelőteret nyújtja a piacon. Ez a vezetőfülke a kategóriájában a legnagyobb, az 5,78 négyzetméteres teljes üvegfelület kivételesen jó panoráma kilátást biztosít.
Ezen kívül a Maxxum vezetőfülkéje a legcsendesebb az iparágban a mindössze 71 decibeles zajszinttel. 

Modern sebességváltó technológia

A Maxxum EP sorozat valamennyi modellje rendelhető kétfokozatú (24 x 24) vagy négyfokozatú (16/17 x 16) powershift sebességváltóval egyaránt. A powershuttle irányváltó kar a kormánykerék baloldalán kapott helyet, és a segítségével a menetirány váltás a kuplungpedál lenyomása nélkül végezhető. A kezelői kényelmet tovább növelő automata sebességváltó funkció azt jelenti, hogy a gépkezelőnek nem kell állandóan a motorfordulatszámra, a menetsebességre és a kapcsolt sebességfokozatra figyelnie, mert a traktor mindezeket automatikusan szabályozza.
A sebességváltó tartalmaz egy új Ecodrive funkciót is, amely esetén a traktor a 40 km/h menetsebességet csökkentett, mindössze 1.826 min-1 motorfordulatszámon éri el, ami jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez.

Gazdaságos TLT

A Case IH fejlesztőmérnökei áttervezték a Maxxum traktorok 1000-es TLT fokozatának fordulatszám áttételét, amely így már optimálisan illeszkedik a traktorok új teljesítmény görbéjéhez, ami akár 6 százalékos üzemanyag fogyasztás csökkenést is eredményezhet a TLT-vel végzett munkákhoz szükséges alacsonyabb motorfordulatszám jóvoltából. Ezzel együtt a traktor üzemi zajszintje is csökkent.
Nagykapacitású függesztőszerkezet; nagyobb teljesítmény hidraulikus alkalmazásokhoz
Ahogy egy többcélú traktortól elvárható, a Maxxum rendkívül rugalmasan használható hidraulika rendszerrel van felszerelve. Az axiál dugattyús hidraulika szivattyú akár 113 liter per perc térfogatáramot képes szállítani, valamint nyomás- és áramlásszabályozást tesz lehetővé. Az alsó függesztőkarokra szerelt egy-egy 90 mm-es hidraulikus munkahengerrel a hátsó 3-pont függesztőszerkezet már 7.867 kg emelési kapacitásra képes, míg az első 3-pont kapacitása 3.100 kg. Az akár 7 kihelyezett hidraulika kör vezérlő szeleppel a hidraulikus funkciók széles választéka működtethető anélkül, hogy tömlőket kellene átcsatlakoztatni. 

Új: hatékony első 3-pont használat

Az új első 3-pont vezérlő rendszer rendkívül egyszerűvé teszi az első függesztésű munkagépek használatát. Két magasság beállítás menthető, valamint rendelkezésre áll egy automata úszó beállítás is, amelynek jóvoltából az első 3-pont automatikusan úszó helyzetbe kapcsol, amint elérte a munkahelyzetét. A rendszernek része egy hidromotor szeleptömb is. Mindegyik traktor rendelhető hidromotor szeleptömbbel, továbbá egy új opció segítségével a hidraulika tömlő gyorscsatlakozók megkönnyítik a munkagépek csatlakoztatást a hidraulikus erőforráshoz.