Állati génmegőrzés támogatása

50/2012. (III. 30.) számú MVH Közlemény a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez nyújtandó támogatás igényléséről (állati génmegőrzés támogatása)

I. A támogatás célja

A támogatás célja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 17/2012. (II. 29.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján az alacsony létszámmal rendelkező védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták körébe tartozó állatgenetikai erőforrások megőrzése, ezen állatfajták fennmaradásának biztosítására.

II. A támogatásban való részvétel alapfeltételei

A támogatás igénybevételének előfeltétele, hogy a kérelmező rendelkezzen a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (a továbbiakban: MVH eljárási törvény) szerinti regisztrációs számmal, és mint „pénzügyi kapcsolattal rendelkező ügyfél” szerepeljen az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben, valamint a nyilvántartásba vétel iránti kérelmének benyújtásával egyidejűleg jelentse be a vállalkozása kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerinti minősítését is.

Tovább…