Idén immár XIX. alkalommal rendezték meg az Agroker Napot

A rendezvényt megnyitó Kovács Károly elnök vezérigazgató kiemelte, hogy a magyar mezőgazdaság még mindig átalakulóban van, de immáron felszálló ágon. Ezt igazolják a KSH adatai is, hiszen 2011. 4. negyedévében csak ezen a területen volt növekedés.

A  nap kiemelt témája a tápanyag gazdálkodás volt, melynek elméleti és a gyakorlati oldalával is megismerkedhettek a rendezvényre látogató termelők. Az Agroker a Budapest Bankkal közösen alakított ki egy speciális konstrukciót és kínál kedvező finanszírozási lehetőségeket.

Varga Attila, a műtrágya üzletág vezető hangsúlyozta, hogy változtatni kell a negatív gyakorlaton, s az input költségek növekedése ellenére a takarékoskodást nem a terméshez szükséges tápanyag adagokon kell kezdeni.

A kukorica termését a műtrágyázás 31 százalékban határozza meg, tehát kicsit több befektetéssel lényegesen nagyobb eredményt lehet realizálni. A témához kapcsolódóan az olasz Cosmo cég tulajdonosai műtrágyaszóró bemutatót tartottak, valamint a szórásképek műszeres vizsgálatát tekinthették meg a gazdálkodók.

Az egész napos színes kínálat mellett a látogatók nagy örömére a látvány és izgalom sem maradt el, hiszen Rally and Drift show is gazdagította a programot.

Agroker Holding Zrt.