IV. Magyar Kertépítő Verseny és Show

2012. április 18-22.
Nagyszerű lehetőség a szakmának és legjobb ajánló a lakosságnak.
Idén negyedik alkalommal szállnak versenybe a kertépítők, melynek helyszíne ezúttal a Construma 31. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás.
A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) 2009-ben indította útjára a szakma csúcsrendezvényének számító Magyar Kertépítő Versenyt. A verseny ötlete a Chelsea Flower Show mintájára született. Célja a kerttervező- és kertépítő szakmában tevékenykedő vállalkozók és diákok európai szintű szakmai megmérettetése. Emellett a szervezők a rendezvényt egy olyan attrakciónak szánják, amely sok érdeklődőt vonz, és kapcsolatot teremt (hidat képez) a megrendelők és a kivitelezők között.
Az idén a szakma legjobb szakemberei, a profik és diákok 26 versenystanddal készülnek, így mintakertjeik összességében több mint 1000 m2-en adnak ötleteket a kert szerelmeseinek.

A 2012. évi versenyre történő nevezés lényegi részei a gyakorlati munkában is megkövetelhető tervezési-, kivitelezési tervek és dokumentációk voltak. A versenykertek területének nagysága 25 m², melyet egy szabadon választható téma, és annak filozófiája alapján kell megtervezni és megépíteni. A versenyen való megjelenés előzménye egy szakmai előszűrés a beadott tervdokumentációk alapján. A versenyen a profi kategória mellett hallgatói csoportok is rész vesznek, melyeket a szakmai zsűri külön bírál el. A zsűri tagjai szakmailag elismert és szakmájukat gyakorló szakemberek, mely fontos szempont a szervezők számára.
A verseny összdíjazása több, mint 3 millió forint értékű tárgyi nyeremény.
Bővebb információ:

www.makeosz.hu
www.kertepitoverseny.hu

info@makeosz.hu
További információt a MAKEOSZ facebook oldalán is találhat!