20.századi fotókat vár a Mezőgazdasági Múzeum

Mezőgazdaságról, vidéki családok életéről, háztáji gazdaságok mindennapjairól szóló, a 20. században, főként az 1950-es és 1960-as években készült színes vagy fekete-fehér digitális fényképeket várnak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Küldj 1 képet! című pályázatára; a határidő: június 3.
A múzeum 1896-os alapítása óta gyűjti a magyar mezőgazdasággal kapcsolatos tárgyakat, emlékeket, dokumentációkat és fényképeket. Fotódokumentációjának kibővítése végett hirdette meg a digitális fényképpályázatot. A mezőgazdasággal összefüggő fotókkal bárki indulhat a következő témákban: termények betakarítása, feldolgozása, hasznosítása és tárolása, munka- és szállítóeszközök, termék- és terménybemutatók, magyar őshonos állatfajták, erdészet, vadgazdálkodás, halászat és horgászat.

Mezőgazdasági műhelyek és üzemek, egykori mezőgazdasági képzések, bemutatók és vizsgák alkalmával készült képeket is be lehet küldeni. A jó minőségű és felbontású digitális felvételeket a www.kuldj1fotot.hu oldalra kell feltölteni.

A felvételek utómunkálatai csak technikai jellegűek lehetnek, a pályázaton nem indulhat montázs, fiktív vagy retusált kép. A munkákat szakmai zsűri fogja díjazni, az oldal látogatói is értékelhetik a feltöltött felvételeket.

Az eredményhirdetés június 8-án lesz a honlapon. Az első díj egy hétvégi nyaralás Keszthelyen, a második helyezett két belépőjegyet nyer a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatra, a harmadik díj pedig könyvjutalom lesz. A közönség által legjobbnak ítélt képek készítője vagy tulajdonosa részt vehet az őszi Márton-napi családi rendezvényen a Mezőgazdasági Múzeumban – olvasható a múzeum közleményében.

mult-kor.hu