FUTURE CITY – online játék a fenntartható fejlődésért

A Chemgeneration.com kémiai tudásbázis, amely 2011-ben oktatás kategóriában elnyerte „Az Év Honlapja” kitüntető címet, egyedülálló online játékot indít a Facebook-on. A FUTURE CITY szórakoztató módon népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást, a zöld innovációkat és játszva ismerteti meg a fiatalokat a tudomány azon vívmányaival, amelyek a jövőben már nélkülözhetetlenek lesznek a környezetünk megóvásában és a fenntartható fejlődésben.

„Egyre inkább kulcsszerepet kapnak az alternatív energiaforrások, a zöld gazdaság és az innovatív technológiák. Ezek megismertetése önmagában nem elég; fontos, hogy felkeltsük irántuk az érdeklődést és megértessük fontosságukat is.” – nyilatkozta Dr. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
A FUTURE CITY online játék a Chemgeneration.com honlapon és annak Facebook oldalán érhető el. A játékosok feladata, hogy várost építsenek a virtuális térben, felhasználva a jövőről alkotott elképzelésüket és fantáziájukat. Ahogy városuk növekszik, úgy válnak egyre fontosabbá az innovációk: a környezettudatos gondolkodásért és az alternatív technológiák bevezetésért jutalom „ÖKO-pontok” járnak.
A közösség nemcsak a megszerzett tudással, hanem számos ajándékkal is gazdagabb lehet, mivel minden játékos regisztrálhat egy két hónapon át tartó nyereményjátékra. Ez idő alatt minden héten egy-egy a jövőt idéző, innovatív nyeremény, például vízzel működő óra vagy napelemes mobiltöltő talál gazdára, míg a játék végén a legszerencsésebb egy tablet PC készüléket vihet haza.
A FUTURE CITY online játék és a nyereményjáték az alábbi oldalakon érhető el:
www.chemgeneration.com/hu/futurecity
www.chemgeneration.com/hu/prizegame
Kapcsolódó képanyag: http://www.chemgeneration.com/hu/press/

BASF Sajtóközlemény.