Május 15-ig még csatlakozhatnak a zöldség-gyümölcstermelők a szerkezetátalakítási programhoz

Azok a termelők, akik szeretnének részt venni a zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási programban, az egységes kérelemben május 15-ig jelezhetik belépési szándékukat.
A szerkezetátalakítási támogatás 2010. év elején indult, de sokan nem értesültek róla, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) új jelentkezőket is befogad a programba, hogy az érintett gazdálkodók minél szélesebb köre részesüljön a közösségi forrásból, így  javul a részt vevő termelők versenyképessége.
A benyújtott kérelmek módosítására, javítására, kiigazítására május 31-ig szankciómentesen van lehetőség. Azt követően, mivel június 9 munkaszüneti nap, ezért június 11-ig napi egy százalékos támogatásösszeg csökkenés mellett lehet a már benyújtott kérelmet módosítani.
Fontos, hogy a kérelmeket június 11-ig is be lehet adni az MVH-hoz, de a késedelmes benyújtás napi egy százalékos támogatásösszeg csökkenés von maga után. A határidők jogvesztőek, nincs fellebbezési lehetőség. A 2012. június 11. után benyújtott kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

VM sajtóközlemény