Egységes területalapú támogatás – ismertető (32/2012 (IV.2.) VM rendelet)

Az egységes kérelmet benyújtó ügyfélnek az egységes területalapú támogatásra vonatkozó támogatási igényét minden igénylési területegység (tábla) esetében külön jelölnie kell az elektronikus kérelemkitöltő felületen amennyiben igényelni kívánja a támogatást. Az egységes területalapú támogatás – kérelem szinten – csak abban ez esetben nyújtható, ha a támogatásra benyújtott igényelt területek ellenőrzése alapján a támogatható terület eléri az 1 hektárt vagy ha a kérelem tartalmaz egységes területalapú támogatásra bejelentett szőlő- vagy gyümölcsös ültetvény területet és ez utóbbiak támogatható területe legalább 0,31 hektár.

Abban az esetben, ha a támogatásra benyújtott igényelt területek ellenőrzése alapján a támogatható terület nem éri el az 1 hektárt, de tartalmaz minimálisan 0,31 hektár támogatható megállapított szőlő- vagy gyümölcsültetvényt, a kérelem jogosult lehet az egységes területalapú támogatásra. Az igénylési területegység (tábla) támogatható területének el kell érnie a 0,25 hektárt.

Az egységes területalapú támogatás esetében az a termelő jogosult az adott területre támogatást igényelni, aki a jogszabály által megadott időpontban a terület jogszerű használója azaz 2012. június 9-én a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználó.

MVH.