Az egységes kérelmet benyújtó ügyfélnek az egységes területalapú támogatásra vonatkozó támogatási igényét minden igénylési területegység (tábla) esetében külön jelölnie kell az elektronikus kérelemkitöltő felületen amennyiben igényelni kívánja a támogatást. Az egységes területalapú támogatás – kérelem szinten – csak abban ez esetben nyújtható, ha a támogatásra benyújtott igényelt területek ellenőrzése alapján a támogatható terület eléri az 1 hektárt vagy ha a kérelem tartalmaz egységes területalapú támogatásra bejelentett szőlő- vagy gyümölcsös ültetvény területet és ez utóbbiak támogatható területe legalább 0,31 hektár.

Abban az esetben, ha a támogatásra benyújtott igényelt területek ellenőrzése alapján a támogatható terület nem éri el az 1 hektárt, de tartalmaz minimálisan 0,31 hektár támogatható megállapított szőlő- vagy gyümölcsültetvényt, a kérelem jogosult lehet az egységes területalapú támogatásra. Az igénylési területegység (tábla) támogatható területének el kell érnie a 0,25 hektárt.

Az egységes területalapú támogatás esetében az a termelő jogosult az adott területre támogatást igényelni, aki a jogszabály által megadott időpontban a terület jogszerű használója azaz 2012. június 9-én a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználó.

MVH.

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook