Hat darab CLAAS TUCANO kombájnt adott át az Axiál Kft. a Hódagro Zrt-nek.

A május 4.-i  átadáson jelen volt Szabó Lajos a Hódagró Zrt. elnök-vezérigazgatója és azok a gépkezelők, akik a hamarosan következő szezonban a kombájnokkal dolgozni fognak. A betakarító gépeket Pintér Zsolt az Axiál Kft. ügyvezetője, valamint Trunk Mihály a CLAAS gépüzletág igazgatója adta át a gépkezelők számára, akik a gépeket azonnal birtokba is vették.

Rittgasszer Péter a szervizüzletág igazgatóhelyettese, aki egyben a kombájnok szervizmérnöke is, műszakilag is átadta a kezelők számára a gépeket.

A Hódagró Zrt. elődje a Hódcsillag Szövetkezet Magyarországon az elsők között vásárolt CLAAS kombájnt a 70-es évek elején. A sort a DOMINATOR 80-asokkal kezdték, majd jöttek a 100-as és 105-ös modellek. A gépcserék folytatódtak a Magyarországon máig is komoly ismertséggel és elismertséggel rendelkező DOMINATOR 106-os és 108-as modellekkel . A CLAAS-nál elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően az újabb gépcserék következményeként már MEGA 208-as és 360-as modellek kerültek a gazdaságba, melyek egy még magasabb szinten szolgálták a betakarítást. Az utolsó típusból 2004 óta hat darab dolgozott a cégnél. Ezeket cserélték most le szintén hat darab TUCANO 440-es modellre.
A szálastakarmány betakarítását a jó minőség érdekében szintén CLAAS gépekkel végzik. Megtalálható a sorban egy CLAAS JAGUAR 850-es silózó, valamint nagyobb darabszámban CLAAS VARIANT bálázók, kaszák és rendterítők.
Axiál Kft.