A hagyományosan Enyingen és Hajdúböszörményben megtartott rendezvényeken ebben az évben is a gyakorlat állt a fókuszban; a kísérletek bejárása közben a meggyőző eredmények bemutatása mellett számos hasznos növényvédelmi és hibridtermesztési tanácsot is kaptak a megjelent termelők és partnerek.
A rendezvényen több mint 800 érdeklődő, kis-, illetve nagytermelő, valamint számos szakmai szervezet jelent meg.

A növényvédelmi technológiai bemutatók mellett a vendégek a Syngenta őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutatóját is megtekinthették.

A már jól bevált és ismert Syngenta termékek mellett számos új eljárást is bemutattak a kísérletek keretében, köztük olyan technológiákkal, amelyek a jövő évtől lesznek elérhetőek a partnerek számára.

Kukoricában ilyen újdonság a CalarisPro, melynek összetételét magyar kérésre fejlesztették ki és a hektáronként maximálisan kijuttatható terbutilazin tartalommal rendelkezik, valamint mezotrion van mellette. A szer 2013-tól kerül kereskedelmi forgalomban és várhatóan az egyik meghatározó tartamhatással rendelkező kétszikű gyomirtó szer lesz a piacon.

A 2012-es év legfontosabb eseménye a kukorica szer palettán az ElumisPeak gyomirtószer bevezetése volt, amelyet már az első évben több mint 70.000 ha-on alkalmaztak. A szer különlegessége az olajos formuláció, valamint a hármas hatóanyag tartalmánál fogva nagyfokú biztonságot nyújt szinte minden gyomviszony közt.

Érdemes minőségi vetőmagokat és biztos forrású, több éve bizonyított növényvédő szereket használni, hiszen a nem megfelelő növényvédelem és a gyenge minőségű vetőmag által okozott termésveszteség még nagyobb bevételkiesést jelent a termelőknek. Ebben kíván gyakorlati segítséget, útmutatást kínálni a Szer-Show, ezáltal segítve a gazdákat a kellő mennyiségű és minőségű termény előállításában.”– mondta el az enyingi Szer-Show-n Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója.