Létrejött az Új Élelem- és Táplálékbiztonsági Szövetség

A Syngenta vezető szerepet vállal az afrikai mezőgazdaság átalakításában.


A G8 2012. évi tanácskozása, amit a Globális Élelmezésbiztonság témájában rendeztek májusban, minden szempontból fontos mérföldkő volt. A találkozó előestéjén Obama elnök bejelentette az Új Élelem- és Táplálékbiztonsági Szövetség megalakítását, amelynek keretében a magán- és közszféra szereplői az elkövetkezendő 10 évben 3 milliárd USA dollárt fognak befektetni az afrikai mezőgazdaságba.
Az összefogás célja, hogy csökkentse a növekvő ázsiai kereslet következtében egyre komolyabb problémát jelentő globális élelmiszerhiányt, és a következő 10 évben 50 millió embert emeljen ki a szegénységből Afrikában.
A G8-ra most először hívtak meg üzletembereket a magánszektorból, mindösszesen 4 vállalatvezetőt, köztük Mike Mack-et, a Syngenta első számú emberét.

Mike Mack

A vezérigazgató kifejtette: „A Syngenta kezdeményezései nem csupán koncepciók, hanem ténylegesen megvalósult programok, melyek a megfelelő kormányzati támogatásokkal a termelékenység jelentős növeléséhez járulhatnak hozzá.
A tanácskozáshoz kapcsolódóan a Syngenta bejelentette, hogy a következő 10 évben 1 milliárd dolláros üzletet fog kiépíteni Afrikában, ennek érdekében 500 millió USD-t fog befektetni a kontinensen.
A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 26.000 munkatársa van.
További információért keresse fel a www.syngenta.hu honlapot.