Júniusig 350 ezren igényelték osztatlan közös földtulajdonuk megosztását.

A hazai birtokstruktúra egyszerűsítése jegyében a VM és a Magyar Agrárkamara tavasszal átfogó kampányban ösztönözte a földtulajdonosokat arra, hogy éljenek az osztatlan közös ingatlanok egyszerűsített állami megosztásának – utoljára még ez év június 1-ig fennálló – lehetőségével. Az akció sikerét bizonyítja, hogy a határidőig több mint 100 000 ingatlan megosztására érkeztek be kérelmek a földhivatalokhoz.
A kampány keretében az Agrárkamara részletes tájékoztatót adott ki az igényléssel kapcsolatos tudnivalókról, amelyet 50 000 példányban, ügyfélszolgálati hálózatán és több agrár szaklapon keresztül juttatott el a gazdákhoz, akik a kamara több mint 200 területi tanácsadójánál személyes segítséget is kaphattak a kérelmek benyújtásához. A kamarai honlapon folyamatosan vezető helyen tartott felhívást májusban mintegy 16 ezren tekintették meg, és több mint 100 online kérdést tettek fel az Agrárkamara munkatársainak.
(Jelenleg mintegy 2 millió hektár rendezetlen, osztatlan közös tulajdonban lévő termőföld van Magyarországon, ami közel 272 ezer földrészletet és 2 millió tulajdonost jelent.) A most beadott kérelmek 101 ezer földterületet érintenek.
MA.