Hogyan hozzuk közelebb a városlakókat a mezőgazdasághoz?

 

A mezőgazdaságban dolgozók és az abból élők, illetve a városlakók, különösen a rendszerváltást követően, érezhetően eltávolodtak egymástól. A kölcsönös ismeret hiánya sem mikro-, sem makroszinten nem kedvez egyik félnek sem. A sikeres Magyarország egyik döntő kérdése, hogy a város és a vidék újra egymásra találjon. Az AGRO.bio Hungary Kft. éppen ezért csatlakozott örömmel az AGRYA, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége Vidék Kaland programjához.

A Vidék Kaland program (http://www.videk-kaland.hu/) a tavalyi siker után idén ismét megtalálta azokat a fiatal városlakókat, akik a mezőgazdaságban perspektívát látnak, és szívesen belekóstolnak egy gazda mindennapjaiba, a vidéki életbe. Az AGRYA által összeállított szakmai bizottság 132 jelentkező közül választotta ki azokat a fiatalokat, akik egy hetet töltenek el különböző gazdaságokban, hogy kivegyék részüket a mindennapi munkából, a nehézségekből és az örömökből. A június 8-án szervezett közös mezőgazdasági munkákkal színesített (traktorvezetés, takarmányozás, trágyázás, etetés stb.) ismerkedés után ma már javában zajlanak a Kalandorok mindennapjai.

 

Az AGRO.bio Hungary Kft. a Vidék Kaland programhoz (http://agrobio.hu/ ) támogatóként kíván csatlakozni – mondta el Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója. A cég különösen fontosnak tartja az AGRYA célkitűzéseit, és emellett elkötelezett híve annak, hogy a magyar gazdaságok egyre nagyobb területen gazdálkodjanak vegyszermentes talajminőség-javító szerekkel, mint a kizárólag magyar fejlesztésű és 27 országban szabadalom alatt álló BactoFil talajjavító termékcsaláddal.

 

Az AGRO.bio Hungary Kft. vezetősége bízik abban, hogy az együttműködés az AGRYA-val nemcsak egyszeri alkalom, hanem valóban hosszú távú, az ország érdekeit szolgáló együttműködés kezdete.