A Goodyear Marathon környezetvédelmi díjat nyert

(Budapest, 2012. augusztus 28.)– A Goodyear Marathon tehergépkocsi-abroncsai rangos környezetvédelmi díjat nyertek a Luxembourg Green Business Summit 2012 rendezvényen. A Goodyear Fuel Saving Technológiára építő abroncscsalád a zöld termékeket díjazó Green Product Award-ban részesült, a gumiabroncsok széndioxid-kibocsátásra gyakorolt kedvező hatásáért. A csúcstalálkozón tizenkét díjat adtak át különböző kategóriákban a stratégia, a termékek és a szolgáltatások fenntarthatósága terén.

Goodyear Marathon

Az esemény fénypontja a Green Business Awards díj átadása volt. A Goodyear egy projekttel nevezett: a kormányzott, a húzó- és a pótkocsi-tengelyekhez kialakított sikeres Marathon LHS II+, LHD II+ és LHT II tehergépkocsi-abroncsokkal, melyek a Fuel Saving Technológiára építenek. A Goodyear pályázatát 10 munka közül választották ki díjnyertesként.
„A díj a GIC*L csapat munkájának elismerése, melynek eredményeképpen innovatív technológiák alkalmazásával csökkentették a széndioxid-kibocsátást.” – mondta Henk van Tuyl. „Az ilyen jellegű innovációkra többek között az új EU-s abroncsszabályozás miatt van nagy szükség, amely 2012. november elsejétől kívánja meg a fogyasztásra, a nedves teljesítményre és a külső zajra vonatkozó információk feltüntetését.”
A Luxembourg Green Business Awards díj a legjobb bevett gyakorlatok és a jelenleg létező legjobb környezetvédelmi megoldások népszerűsítését és elismerését célozza. A díjakat egy ötvenfős, cégvezetőkből és iparági vezetőkből álló bizottság bírálta el.
Az esti konferencián mintegy 700 résztvevő vett részt. Az eseményen beszédet tartott a PwC Luxembourg fenntarthatósági és klímaváltozási igazgatója, a francia Group Bouygues fenntarthatósági igazgatója és a L’Oréal Csoport fenntarthatóságért felelős igazgatója is.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.