Szeptember 8-án és 9-én a szentendrei Skanzenben is kezdetét veszi az év legjelentősebb gazdasági és közösségi tevékenysége, a szüret. Idén a szervezők komoly hangsúlyt fektettek a kísérő ételekre, így az idei Borünnepen figyelemreméltó kulináris kínálat bontakozik ki a múzeum konyháiban, portáin.

Szentendre-Budapest

A néphagyományban az érett szőlőfürtök betakarításának kezdeti napjára Szent Mihály (szeptember 29.) „figyelmeztette” a szőlősgazdákat, napjainkban pedig már a cukorfok szintje adja meg a jelet, – amelyet a borászok rendszeresen mérnek – s ha megáll 15-25 százalékon, akkor lehet elindítani a gyümölcsök leválasztását a szőlőtőkékről.
A vidám, őszi rendezvény – ahogyan azt már megszokhatták- előtte jár nagytestvérének, a szeptember 12-16-ig esedékes 21. Budavári Borfesztiválnak.
További információ:
Kecskés Noémi
06 26 502 511

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn