Zöld dióval bővült a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAZOTTAK köre

Nagymamáink még tudták, milyen egészséges és finom a dió, még zölden. Kitaláltak egy receptet, ahol a zöld dió feketévé válik és bárki ehet belőle. Ezt ismerte fel a Hajdu-Bihar és Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyében meghatározó szerepet játszó Tranzit-Ker Zrt. és hozzá kapcsolódó Tranzit Dió Kft. fejlesztési csapata.
Észak-Kelet Magyarország hármas határ közeli területe a dió őshazája, a Tranzit Csoport tevékenységének fő területe. A 70 hektárnyi saját dió ültetvényünkön a világon is ismert Milotai 10-es fajtát gondozzuk, itt épült meg Magyarország legnagyobb diószárító üzeme, mely 600 tonna feldolgozására alkalmas.
Legújabb továbbfeldolgozott termékünk a GOLDENFOOD Zöld dió szirupban készítményünk, mely az OMÉK Termék Nagydíj 2011 elnyerése után 2012-ben a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ kitűntető címet is elnyerte. A díjat szeptember 4-én vesszük át a Parlamentben.

Zöld dió

Amellett, hogy számos élettani előnye van a zöld diónak, igazi kulináris élvezet egyben. Őseink gyógyszerként használták főzeteit, tinktúráját, magas C-vitamin, tannin, vas tartalma mellett számos nyomeleme segíti a gyulladáscsökkentést, ismert a máj-, vér-, gyomortisztító hatása, kiváló gombaölőszernek bizonyul.

Mennyire ízletes a Zöld dió?

Látogassanak meg családjukkal, barátaikkal a Budai Várban 2012.
szeptember 20-23. között megrendezésre kerülő Édesnapokon és
meglátják, nem fognak csalódni.
További információ:
Tranzit-Dió Kft.
4026 Debrecen, Jókai u.1

Foltin Ernő