Nagy mennyiségű jelöletlen tojást foglaltak le Komárom-Esztergom megyében

A Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal ÉbÁI Komáromi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatalának munkatársai a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Komárom-Esztergom Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának értesítése alapján 2012. szeptember 3. és 4. napján helyszíni ellenőrzést tartottak a NAV által feltartóztatott tehergépkocsikon.
A helyszíni ellenőrzés során megállapításra került, hogy Szlovákiából jelölés nélküli tyúktojás szállítmányok érkeztek magyarországi címzettek részére.
Szeptember 3-án a sorszám nélküli rakományjegyzék szerint 69 120 db, hozzávetőlegesen 1 175 000 Ft értékű „B” kategóriás, míg szeptember 4-én 151 200 db, megközelítőleg 3 780 000 Ft értékű ”A” kategóriájú „M” méretű jelöletlen tyúktojás szállítmány érkezett a komáromi volt határállomásra Szlovákiából. A tojásszállítmányokban sem a tojásokon, sem azok csomagolásán jelölés nem volt feltüntetve.
A Komáromi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatal munkatársai elrendelték a szállítmányok forgalomból történő kivonását és azonnali hatályú megsemmisítését.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság