Jövőre is folytatódik a Coop Rally hagyománya

Sárvár, 2012. szeptember 14. – Sikerrel zárult a hetedik Coop Rally. Az idén Budapest és az ország nyugati felén áthaladó szakmai roadshow a FrieslandCampina csapatának győzelmével ért véget.

 „Sikeres rendezvényen vagyunk túl” – mondta el a hetedik Coop Rally zárórendezvényén, Sárváron a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója. Murányi László kiemelte: a hét alkalom már olyan összehasonlítási alapot nyújt, amely mutatja, az esemény évről évre folyamatos fejlődésen ment keresztül. Nőtt a résztvevők száma, de nőtt a versenyzők profizmusa és az állomáshelyek lelkesedése is – idézte fel a vezérigazgató. Hozzátette azt is: a növekvő médiaháttér segített abban, hogy egyre több emberhez jusson el a Rally üzenete: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre. Murányi László megerősítette azt is: a CO-OP Hungary Zrt. készül a nyolcadik Rally megrendezésére is.

Az esemény fővédnökségét vállaló Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében a Rallyn részt vevő Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a rendezvényen is egyetértett ezzel. „A Coop Rally meghozta azt, amit vártunk tőle: ekkora plénum és sajtónyilvánosság előtt felhívni a figyelmet a magyar termékekre” – mondta el, kiemelve, a tárca célja az, hogy minél több magyar termék kerüljön a hazai és a külföldi boltok polcaira. Az államtitkár megerősítette: a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a rendezvényt, és terveik szerint jövőre Dr. Fazekas Sándor miniszter is részt venne rajta.

A Coop Rally ebben az évben tíz helyszínt érintett. A rajt a Szilasfood Kft. kistarcsai üzeménél volt, ezt követően a szakmai roadshow résztvevői a Dreher Sörgyárak Zrt. budapesti telephelyére, majd a Törley Pezsgőpincészet Kft. budafoki gyárába látogattak el. Innen a Kraft Foods Hungária Kft. székesfehérvári gyárában jártak, az első nap utolsó megállója pedig a Pannontej Zrt. veszprémi sajtüzeme volt. A második napot a Pápa Hús 1913 Kft.-nél kezdte a mezőny, majd a Coop Szolnok téti üzletét látogatták meg. A következő állomás az Intersnack Magyarország Kft. győri üzeme volt, innen a Nestlé Hungária Kft. Purina állateledel-gyárába mentek, a cél pedig a Sága Foods Zrt. sárvári gyárában volt.

Az idén is balesetmentesen lezajló Rallyn a 84 versenyző csapat közül az első helyezést a FrieslandCampina Hungária Zrt. Juhász Kinga és Bornai Róbert alkotta csapata érte el, mögöttük a Demény Design és CO-OP Hungary Zrt., a harmadik helyen pedig a Laurel Kft. és a CO-OP Hungary Zrt. közös csapata végzett.

A zárórendezvényen különdíjat vehetett át a Szilasfood Kft., a Sága Foods Zrt., a Pannontej Zrt. kettőse, a CO-OP Hungary Zrt. és a Coop Szolnok Zrt., az Office Depot és a Class FM csapata.