Esztergomi és középső-ipoly-völgyi gyepterületek természetvédelmi kezelése

Az esztergomi, a Középső-Ipoly-völgyi Vörösharaszt és a Körtvélyes-sziget gyepterületeinek kezelésére nyert 247,3 millió forint támogatást a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. A beruházás keretében a szükséges gépek beszerzése után az igazgatóság hozzálát az élőhelyek kezeléséhez. A Középső Ipoly-völgyben emellett fejlesztik, illetve kiépítik a munkákhoz szükséges infrastruktúrát: villanypásztor-rendszert, karámokat, itatóhelyeket.
A fejlesztés célja az érintett területek természeti értékeinek hosszú távú megőrzése, a Natura 2000 kijelölés alapjául szolgáló közösségi jelentségű fajok és élőhelytípusok megőrzése, fenntartása, helyreállítása, valamint a természeti állapot, illetve a fenntartó gazdálkodás feltételeinek biztosítása.
A nyertes pályázat címe: A Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a Középső-Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgáló gép-és eszközcsoport kialakítása
A pályázat időtartama: 2012. július 1. – 2013. december 31.
A projekt három célterülete: Esztergomi Lőtér, Esztergomi Körtvélyes-sziget és a Középső -Ipolyvölgyben található Vörösharaszt.

További részletek:
Ottó Barbara
pályázati ügyviteli felelős
30/244-8590