Stratégiai együttműködésben állapodott meg az Axiál Kft. és a Mecsekkörnyék Hitelszövetkezet

2012. augusztus 14.-én a Mecsekkörnyék Hitelszövetkezet rendkívüli közgyűlése ellenszavazat nélkül elfogadta az Axiál Kft.-vel való stratégiai együttműködés kereteit.
Az együttműködés célja olyan pénzügyi szolgáltatások és termékek közös kifejlesztése és bevezetése, melyek hatékonyan járulhatnak hozzá a Hitelszövetkezet tagjainak és az Axiál Kft. ügyfeleinek banktechnikai kiszolgálásához, a mezőgazdasági és építőipari vállalkozások az ágazatok sajátosságait figyelembe vevő finanszírozásához.
Speciális számlavezetési, betéti és hitelkonstrukciók kerülnek kidolgozásra, melynek eredményeképpen a jelenlegi hitelezési piacról hiányzó rövid (akár éven belüli), a partnerekre szabott megoldásokat, speciális hitel és betéti konstrukciókat terveznek közösen bevezetni.
A Mecsekkörnyék Hitelszövetkezetet (www.mecsekkornyekhitelszov.hu) 1995-ben alapították elsősorban Baranya és Bács-Kiskun megyei mezőgazdasági vállalkozások, illetve termelőszövetkezetek utódvállalatai azzal a céllal, hogy összefogásukkal elősegítsék tagjaik finanszírozási lehetőségeit.
A hitelszövetkezetnek jelenleg több mint 1300 tagja van, mérlegfőösszege meghaladja a 2 milliárd Ft-ot. Központja Pécsett található, de 10 betétgyűjtő pénztárral is rendelkezésre áll tagjai kiszolgálására a dél-magyarországi régióban.
Tagja a Hitelszövetkezetek Első Hazai Önkéntes Betétbiztosítási és Intézményvédelmi Alapjának. (HBA), mely 2006-ban az „Év Hitelszövetkezetének” választotta. A Hitelszövetkezetnél elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) is biztosítja.

Axiál Kft.