III. Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál,Kína

ludzrt.hu

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezetésével – a korábbi évekhez hasonlóan – Magyarország a rendezvény díszvendége. Az államtitkár, egyetlen külföldiként a levezető elnökség tagja a III. Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztiválnak, melyet 2012. november 10-12. között rendeznek meg a kínai Anhui tartományban, Luan városban.
Az államtitkár a fesztivál megnyitóján röviden bemutatta a magyar toll- és konfekcióipar jelenlegi helyzetét, és felhívta a résztvevők figyelmét, hogy Magyarország kiváló minőségű toll előállítására alkalmas lúdfajtákkal, valamint lúdnevelési és tollfeldolgozási technológiákkal rendelkezik.
A magyar cégek egy 150 négyzetméteres standon mutathatják be termékeiket a kínai, valamint a fesztiválon résztvevő többi külföldi cég számára. Az elmúlt években több sikeres beruházásra is sor került az ágazatban, a magyar és kínai partnerek együttműködésének köszönhetően.
A kiutazás ideje alatt Czerván György tárgyalt a tartományi és városi vezetőkkel a kínai-magyar mezőgazdasági együttműködés bővítésének lehetőségeiről.

VM Sajtóiroda