Előrehozott és megemelt támogatásokat fizet ki az MVH

Előrehozott és megemelt támogatásokat fizet ki hétfőtől a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten az MVH-nál tartott sajtótájékoztatón.

magyarorszagon.hu

Hozzátette: így a gazdálkodók egy jelentős hányada többletforráshoz jut. Példaként említette, hogy a baromfi és a sertéstartók számára az eredetinél 20 százalékkal több pénzt biztosítanak az állatjóléti támogatások keretében. Ennek alapján a baromfitartók 4,8, míg a sertéstenyésztők 7,2 milliárd forintot kapnak erre a célra.
A miniszter beszélt a szőlőültetvények szerkezet-átalakítási támogatásáról is. Elmondta: a mostani döntés kapcsán 1324 hektár új ültetvény telepítésére nyílik lehetőség. Mindez a tavalyival együtt 4416 hektár ültetvény-terület megújítását tette lehetővé. Ez összesen 8-10 százalékos területnövekedést jelent. (Ez mintegy 3,2 milliárd forintnyi forrást jelen az idei, a 2011/2012-es borpiaci évben pedig mintegy 6,9 milliárd forintot.) A borászati gépek és berendezések beszerzéséhez pedig mintegy 1,25 milliárd forint támogatás nyújtható az idén – fűzte hozzá.
kormany.hu