Békés megye szerepe meghatározó a gazdakörök programjaiban

Jakab Ist­ván

Békés megye gazdálkodói meghatározó szerepet vállalnak a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (Magosz) programjaiban a tervezésben és a megvalósításban – mondta Jakab István, a Magosz elnöke szombaton Gyomaendrődön.
Jakab István a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt: a gazdakörök húsz éves múltja igazolja, hogy amit a szervezet felvállal, azt érvényesíteni tudja és a végrehajtásban is szerepet vállal. Hozzátette, hogy a Békés megyeiekre is ez a jellemző, erős helyi és megyei szervezetek vannak, amelyek érvényesíteni tudják érdekeiket az országos agrárpolitikában.
A Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége elnöke, Kulcsár László elmondta: a szervezet a megyében minden jelentős településen megtalálható, húsz év alatt részévé vált a megyei közéletnek.Győrffy Balázs, az Agrár- Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési kamara átmeneti elnöke kiemelte, hogy az új kamara a hazai agrárgazdaság mintegy 300-400 ezer szereplőjét tömöríti majd, szemben a korábbi agrárkamara 11 ezres taglétszámával.
MTI