Pálinka a tűzhelyen

Pálinkával készített ételek versenye – a sütőtök, a feketeszeder és a szőlő diadala.
A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére. A harci Brill Pálinkaház és a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin közös receptversenyt hirdetett gasztrobloggerek, séfek, háziasszonyok, amatőr opportunisták számára, amelynek eredményeként több tucat pálinkával készített étel receptje érkezett be a megadott határidőre. A díjazottak alkotásaiból az is kiderül: leves, főétel és desszert egyaránt készülhet pálinkával.
A pályázóknak 2012. november 10-ig kellett Brill-pálinkával elkészíteni egy ételt és közzétenni bármely blogon, honlapon, gasztronómiai portálon, vagy receptgyűjtő weboldalon, mégpedig fotóval és pontos recepttel dokumentálva.A kiírók és a zsűri tagjai (Kovács János Kovács János Venesz-díjas mesterszakács, Juhos Markó mesterszakács, a szekszárdi Szász Söröző és Étterem konyhafőnöke és Krizl Edit, a Brill Pálinkaház társtulajdonosa) is külön értékelték, hogy a pálinka ne csupán kísérője,hanem szerves része legyen az ételnek. Az eredményhirdetést a harci Brill Pálinkaházban 2012. november 16-án rendezték meg, ahol a győztesek a sajtó és a szakma képviselőinek társaságában kóstolhatták meg pályaműveiket, ezúttal profi séfek elkészítésében.
· Az első helyezett receptje Sütőtök krémleves Brill sütőtökpárlattal, beküldője dr. Váryné
Garamvölgyi Rita. Nyereménye egy két fős, két napos pálinkás élményhétvége, melyben
megismerkedhet a pálinkakészítés és kóstolás rejtelmeivel, műhelytitkaival. Közben pedig
bebarangolhatja a harci és szekszárdi tájat. A vacsorát a szekszárdi Szász Söröző Étteremben fogyaszthatja el, szállásáról a Sió Motel Szekszárd gondoskodik.
· A második helyen dr. Gaál Szonja receptje végzett, ami nem más, mint Mámoros kacsamell kecskesajtos krumplirétessel és áfonyás pálinka-mártással. Nyereménye egy kóstolókurzus egy 6 fős baráti társaság számára a Brill Pálinkaházban.
· A harmadik hely tekintetében nagy volt a verseny, végül egy desszert lett a befutó, amely a Szőlő újratöltve nevet kapta és dr. Halmosi Noémi volt a szerzője, elkészítője. Nyereménye egy Brill-pálinkákból összeállított különleges pálinkacsomag.
· A nyertes receptek megjelennek a Pécsi Borozó 2012. decemberi számában is.7

A Brill Pálinkaház Szekszárdtól 12 km-re – Harcon található családi vállalkozás, melynek alapjai 1990- re nyúlnak vissza. 1999 óta készítünk pálinkát. Ezek a termékek kizárólag érett, I. osztályú friss gyümölcsből, gyümölcs-aszalványokból – európai technológiával, de tradicionális gondossággal – készülnek.

További információ: Krizl Edit, Brill Pálinkaház, +36 30 969 1352