Látogatóban a fiatal gazdáknál

Szakmai tanulmányút sorozat Magyarországon és Szlovákiában

A szlovákiai és magyarországi fiatal gazdák szorosabb szakmai együttműködésre törekszenek. Ebben a folyamatban az egyik fontos állomás volt a két ország agrár államtitkárainak – V. Németh Zsolt és szlovák kollégája Stefan Adam- részvételével a 2012. novemberében lebonyolított fiatal gazda konferencia. A konferencia folytatásaként a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetségével (ASYF)  együttműködve szakmai tanulmányút sorozatot szervez szlovákiai és magyar fiatal gazdáknak 2013. január-februárban.

 

A tanulmányutak során fiatal gazdák által irányított magyarországi és szlovákiai gazdaságokat látogatnak meg a résztvevők. A tanulmányutak elsődleges célja a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok cseréje és a fiatal gazdák közötti szakmai együttműködés erősítése.

A szakmai utakra 2013. január 17.-február 21. között kerül sor 3 magyarországi és 2 szlovákiai helyszínen. A szakmai utak érintik a főbb ágazatokat, így többek között a szántóföldi növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és kertészettel foglalkozó gazdaságokkal ismerkedhetnek meg a 40 év alatti gyakorló gazdálkodó résztvevők.

A szakmai tanulmányutakra a szervezők várják mind a magyarországi, mind a szlovákiai résztvevőket. A magyarországi résztvevők az AGRYA-nál jelentkezhetnek 2013. január 7-ig. A program részletesebb leírása és a jelentkezési lap elérhető a www.agrya.hu weboldalon.

A szlovákiai résztvevőknek, szlovák nyelven, a www.asyf.sk weboldalon érhető el részletes információ és a jelentkezéshez szükséges dokumentáció.

 

További információ:

AGRYA Call Centertől kérhető

06 1 270 4874, callcenter@agrya.hu