Massey Fergusonnal a Hungaroringen!

A Massey Ferguson az előző években a haladás, fejlesztés és élenjáró megoldások zászlóshajójává vált a mezőgazdasági erő- és betakarító gép piacon. Így nem is lehetett volna jobb helyszínt találni a legújabb MF traktorsorozat bemutatásának, mint magát a mogyoródi Hungaroring versenypályát. A rendezvénnyel egybekötött bemutatóra meghívást kapott a sajtó, valamint 150 gazdálkodó is, akik egy nagyszabású, élménydús rendezvényen és tesztvezetésen vettek részt.
Az MF – Hungaroring nyíltnap első programja a Forma-1-es autók által is használt versenypályán való termékbemutató volt. Az MF összes modellje a 3600-as keskeny-ültetvény traktortól kezdve, a 7600-as Év Gépe modellcsaládon át, egészen a zászlóshajó 8690-es nehéz-univerzális traktorig felvonult a rajtrácson.
Azonban három igazi újdonságot is tartogatott a bemutató! Az első, a Common Rail közös nyomócsöves motorral felszerelt MF 3600-as ültetvény, gyümölcsös és szőlős traktor volt. A 69-105 LE teljesítményű gépek összesen 18 modellverzióban érhetők el, egészen 1.000 mm szélességtől. A kompakt méret szűk fordulókört eredményez, a nagy fülke az újratervezett kezelőkarokkal viszont bőséges helykínálatot garantál. A Common Rail motorok pedig a rugalmasság és erő mellett az alacsony üzemanyag-fogyasztásért felelnek.
A másik újdonság az MF7600-as sorozat legerősebb tagja volt. Az MF7626, 255 LE-vel, 24/24-es fél-powershift hajtóművel, SISU 6 hengeres 7,4 l-es motorral lépett a színre. Az univerzális felhasználású traktor több, mint 3 méteres tengelytávja a szántóföldi munkáknál is biztos vonóerőt és robosztusságot jelent. A traktor három felszereltségi szinttel nyújt kényelmes, elsőrendű vagy luxus körülményeket.
A világpremier után alig pár héttel került bemutatásra a vadonatúj MF 5600-as sorozat Magyarországon. A három modellel színrelépő család (80-90-100 LE) lejtős motorháztetővel és forradalmian új 3 hengeres technológiával rendelkezik. Mára oda jutott a motortechnológia, hogy egy ilyen teljesítményű gépnek a felhasznált anyagok, a tapasztalat, a fejlesztések végett elegendő három henger. A Massey Fergusonnál úgy gondolják, hogy a négyhengeres modellek mellett az eggyel csökkentett hengerszám is elegendő ebben a kategóriában szántóföldi munkára (permetezés, bálázás, vetés), szállításra és állattartó telepekre. A traktor motorja nem ismeretlen, új fejlesztés: az AGCO 6,6 l-es hanthengeres erőforrása lett gyakorlatilag megfelezve. Ez biztosítja az üzembiztonságot és a hosszú élettartamot.
A rendezvény zárószakaszában az összes elérhető MF traktorcsaládot lehetett kipróbálni egy zárt pályán. A kétórás finálé alatt a teljes Massey Ferguson termékcsalád portfólió rendelkezésre állt minden hajtómű és fülke verzióban. Így nem csak megpróbálni, de egy-egy modellt össze is lehetett hasonlítani másokkal.
A Massey Ferguson ezzel a rendezvénnyel még magasabbra tette a mércét és a sikeres évet kellőképpen zárta le. Nem is lehetett volna jobb helyszínt találni a jelenkori MF gépeknek, mint az innováció, a fejlesztések és az élenjáró csúcstechnika hazáját, a Hungaroring versenypályát.

masseyferguson.hu