Honnan tudjuk, valóban bio a bio?

bioformis.eu

A bioélelmiszerek iránti kereslet egyre jobban növekszik. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy egyre többen tájékozottak az intenzív mezőgazdaság negatív hatásairól és a genetikailag módosított növényekről, a bio pedig egyre inkább garancia a minőségre. Kétségtelen, hogy az ember egészsége közvetlenül függ attól, hogy milyen környezetben él, milyen élelmiszereket és milyen vizet fogyaszt. Ez természetesen függ attól is, hogy milyen a talaj, ahol a zöldségeket, gyümölcsöket termesztik, valamint attól is, hogy mivel kezelik ezeket a terméseket, hiszen ez határozza meg a gyümölcs-, zöldség- és gabonafélék egészségügyi tulajdonságait.Ahogy nő a tudatos gondolkodás egy egészségesebb életmód iránt a világban, úgy nő a kereslet az ökológiai, bioélelmiszerek iránt is. Bár ma még elég sokan kételkednek a bio minőségben és megkérdőjelezik ennek valódiságát, ha jó minőségű termékhez szeretnénk jutni, amely egészségünket is szolgálja, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a bioélelmiszerek létét és fontosságát.
A fogyasztók világszerte egyre jobban aggódnak az ételek minősége, környezete, fenntarthatósága miatt. Természetesen egyre több mezőgazdasági termelő fordul az ökológiai mezőgazdaság irányába, hiszen a fogyasztók elvárják és igénylik a jó minőségű és egészséges ételeket. Ígéretes a jövő a hatékonyabb ökológiai termelési technológiák fejlesztésére is, melynek eredményeképpen világszerte a biogazdálkodás válik az egyetlen elfogadható módnak az élelmiszeriparban.
Gyakran hallani élelmiszerbotrányokról. A rosszul csomagolt, vagy engedély nélkül gyártott, forgalmazott termékek száma még mindig gyakori. Ha szeretnénk biztosak lenni a dolgunkban, csak olyan terméket válasszunk, amelyen a gyártó, a származási hely, és a szavatossági idő is fel van tüntetve. Ez már egyfajta garanciát ad a termék biztonságát illetően.
Ugyanerre figyeljünk oda biotermékek vásárlásakor is, de azt is nézzük meg, hogy a csomagoláson fel van-e tüntetve a bio vagy öko szó, illetve, hogy az adott termék ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik-e.
hazipatika.com