Növelt motorteljesítménnyel és szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, alacsony károsanyag kibocsátású motorral rendelkezik az a John Deere 4730 önjáró permetezőgép, melyből immár a századikat adhatta át a KITE Zrt. 2012. december 20-án, a vállalat nádudvari telephelyén.kite_4730JD_atadas_foto_2

Éves átlagban mintegy 14000 ha területen végez munkálatokat jelenleg két önjáró John Deere permetezőgépével a Gólyaláb Permetező Szolgáltató Kft. Ez a cég vehette át a KITE Zrt. 100. JD 4730 permetezőgépét 2012. december 20-án. A kft. a korábbi 4720-as önjáró permetezőjét váltotta ki a 4730-as munkagéppel, melynek 193 cm-es hasmagassága révén már az állományszárítási feladatok sem jelentenek gondot többé a vállalkozás számára.Hazánkban hivatalosan kizárólag a KITE Zrt. által forgalmazott JD 4730 permetezőgép család általános jellemzője a kerekenként elhelyezett légrugós kerékfelfüggesztés, amellyel még egyenetlen talajviszonyok mellett is nagy (20-25 km/h) sebességgel lehet permetezni. A gép az emelt permetezési sebességhez nélkülözhetetlen stabil járműszerkezettel és kiváló ingafelfüggesztésű szórókerettel is rendelkezik, melynek stabilitását tovább javíthatja a BoomTrac ultrahangos keretmagasság-figyelő rendszer.
A permetezőgép fülkéből állítható nyomtávolsága lehetővé teszi a különböző növény sortávolságokhoz, illetve domborzati viszonyokhoz történő gyors alkalmazkodást. A John Deere 4730 önjáró permetezőgépek a műholdas navigáción alapuló AutoTrac automatikus kormányzással vannak felszerelve, így a párhuzamos nyomokban az átfedések vagy fedetlen sávok kialakulásának kockázata nélkül lehet permetezni. A permetlé pontos szabályozását a magyar nyelvű menüvel ellátott SprayStar automatika biztosítja. A permetezőgép alapfelszereltségébe tartozik az ún. SprayPro rendszer is, mely az automatikus keretszakaszolással megakadályozza, hogy a szórókeret táblakontúron kívüli területre vagy már lepermetezett sávra permetezzen.kite_4730JD_atadas_foto_3 A navigációs, illetve permetezéssel kapcsolatos funkciókat a színes GreenStar 2630-as kijelzőn lehet nyomon követni. A John Deere 4730 önjáró permetezőgép sokoldalúsága is jelzi, hogy a KITE Zrt. komplex megoldásokat kínál az agráriumban dolgozók számára.
További információ:
Máró Julianna 70/370-1171
Kis Ferenc 70/370-1159