Hagyományos országos road-show-val indította a Syngenta a szezont. Az Orosházán, Hajdúszoboszlón, Mezőkövesden, Szombathelyen, Kaposváron, Kakasdon és Székesfehérváron tartott rendezvényeken a tavalyi év értékelésén és az idei év várható növénytermesztési kihívásain túl a Syngenta új termékei és ajánlatai is bemutatásra kerültek.
A múlt év végén és az új év elején rendelkezésre álló termelői árak viszont azt mutatják, hogy az étkezési búza és a takarmánykukorica termelői ára egy év alatt mintegy 30-40%-kal nőtt, így ez az árszínvonal elegendő lehet a növénytermesztés fenntartásának és további fejlődésének biztosításához. Ehhez a Syngenta a 2013-as vetésszerkezeti változásokat, a korszerű értelemben vett vetésváltásokat elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy az egyszeri újratermelés feltételei még a legmostohább körülmények között gazdálkodó növénytermelési üzemek számára is biztosítottak legyenek. Sokrétű, sokszínű és gyakorlatilag minden növényfajra kiterjedő, magyar viszonyokra adaptált technológiai és kereskedelmi ajánlataival ennek kíván megfelelni.Az egyszikű gyomok terjedése továbbra is tart,  így a tavaly sikerrel bevezetett Axial One gyomirtó szer az egyszikűek ellen idén is kiváló megoldást nyújthat széles hatásspektrumának köszönhetően. A Syngenta komplett kukorica ajánlatában több ponton is újdonságokkal jelentkezik a 2013-as évben. Magas terméspotenciálú, megbízható, korai vetésre is alkalmas új kukorica hibridek kerülnek bevezetésre, amelyek egy új rovarölő csávázószer kombinációval, Force Zea-val kezelve kerülnek forgalomba.
A 2013-as szezon napraforgó vetőmag újdonsága – az elmúlt száraz szezon kihívásaira válaszként- az NK Adagio hibrid bevezetése, mely tenyészidejének és felépítésének köszönhetően nagy biztonsággal termeszthető aszályos évjáratokban is. Másik újdonságunk, hogy 2012-höz képest lényegesen kedvezőbb áron kerül forgalomba az Amistar Xtra, amely több, mint egy gombaölőszer. Használata alacsony gombafertőzés mellett is javasolt, hiszen egyik hatóanyagának köszönhetően juvenizáló hatással bír.
Syngenta 2013-as szezonnyitóinak sajtóanyaga/részlet/