agrarhirek.hu

.

Az elmúlt években a Tedej Agrártermelő és Szolgáltató Zrt. több mint 1,6 milliárd forintot fordított szarvasmarha telepeinek fejlesztésére – közölte Bódi László, a cég vezérigazgatója az MTI-vel.
A fejlesztések egy része kötelező környezetvédelmi beruházás volt, a trágyakezelési fejlesztések keretében közel 40 000 tonna szilárd trágya és 21 000 köbméteres hígtrágya tározót létesítettek – tette hozzá. A Tedej vállalatcsoport minden telepén megoldott a tiszta esővíz trágyalétől való elkülönítése. Beszámolt arról is, hogy a kötelező környezetvédelmi beruházások mellett számos korszerűsítési fejlesztést is végrehajtott a Zrt. Ennek keretében épült egy 50 állásos körforgó rendszerű fejőház.
A vezérigazgató tájékoztatása szerint gazdaságukban egy időben több mint 5000 szarvasmarha napi etetését, tartását kell megoldani. A  vállalatcsoport 7 állattartó telepen foglalkozik tejelő szarvasmarha és húsmarha tenyésztéssel. Tejelő szarvasmarha állományuk 1800 tehénből és 1700 növendék állományból, húsmarha állományuk 700 tehénből és 830 darabos szaporulatából áll.
MTI

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn