Támogatás igényelhető a fiatal erdők állományneveléséhez

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető február 1-től – hívja fel az erdőgazdálkodók figyelmét a Magyar Agrárkamara legfrissebb tájékoztatójában, ami erdők gazdasági értékét növelő befejezett ápolásra, tisztításra és törzsnyesés céljára igényelhető.
A támogatás mértékének meghatározása erdőrészletenként, területi kategóriák alapján történik. Ezeket az idevonatkozó VM rendelet rögzíti. Az erdőrészletenként maximálisan megítélhető támogatás mértéke 83 és 8000 euró – azaz – mintegy 25 000 és 2,4 millió forint – között van.

anp.nemzetipark.gov.hu
anp.nemzetipark.gov.hu

A jóváhagyható támogatás összege egy ügyfél számára – egy támogatási kérelem benyújtási időszakban beadott kérelme alapján – legfeljebb 70 000 eurónak megfelelő összegű forint, de legfeljebb 21 millió forint. A kérelmet ez év február 1. és február 28. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített nyomtatványon az erdőrészlet elhelyezkedése szerint illetékes erdészeti igazgatósághoz postai úton kell benyújtani egy példányban – tartalmazza a közlemény.
MTI