Növények Napja 2013

Növények Napja
Növények Napja

Idén a második alkalommal kerül megszervezésre az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) égisze alatt a nemzetközi „Fascination of Plants Day ” („Növények Napja”). A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudomány jelentőségét a fokozott környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.
Mindenkit hívunk és várunk a 2013-as felhíváshoz való csatlakozásra!
Várjuk minden olyan korábbi és újabb érdeklődő jelentkezését, iskoláktól a múzeumokon és kutatóintézeteken át a vállalkozásokig, akik úgy érzik, hogy ha bármilyen kis mértékben is, de hozzá tudnak járulni az akció sikeréhez. Bár a legtöbb eseményt Május 18-án szeretnénk megrendezni, a Növények Napjához kapcsolódó programokra a Május 13-25. közötti egész héten sor kerülhet.
Kérjük az érdeklődőket, hogy lépjenek kapcsolatba a Nemzeti Koordinátorokkal, Fehér Attilával (feher.attila@brc.mta.hu) vagy Györgyey Jánossal (gyorgyey.janos@brc.mta.hu), vagy az EPSO Koordinátorral (Trine Hvoslef-Eide trine.hvoslef-eide@umb.no) akikkel megvitathatják a csatlakozás részleteit és útmutatást kaphatnak a „Fascination of Plants Day” megrendezésével kapcsolatban.
További információk és letölthető anyagok elérhetőek az alábbi honlapokon keresztül: www.plantday12.eu; www.novenyeknapja.hupont.hu; www.facebook.com/FascinationOfPlantsDayMagyarorszagon.
Valamint a http://www.plantday12.eu/pr-toolbox.htm linken vagy rajtam keresztül.

Üdvözlettel és Köszönettel,

Dr. Fehér Attila
tudományos tanácsadó
MTA SZBK
nemzeti FoPD koordinátor
e-mail: fehera@brc.hu (Tárgy:FoPD)
Tel.: 3662599701
Posta: MTA SZBK; 6701 Szeged Pf.: 521.