A boltok csak így árulhatják ezt az élelmiszert

A jelenleg kapható és forgalmazott burgonya minősége nem éri el azt a szintet, amit szeretnénk – indokolta a szigorítást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője. Szabályozni fogják a krumpli minőségét, rövidesen nem kerülhet forgalomba sérült, csírázó, foltos vagy éppen rothadt gumó. Azt is fel kell tüntetni a zsákon, hogy honnan származik a krumpli, ki és hol csomagolta – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

csepel.info
csepel.info

A jelenleg kapható és forgalmazott burgonya minősége nem éri el azt a szintet, amit szeretnénk – indokolta a szigorítást Ecsedi István, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője.
A csomagoláson fel kell tüntetni a krumpli fajtáját, származási helyét, a forgalmazó nevét és címét, és a feliratnak nem szabad leesnie – hangsúlyozta az osztályvezető. Jelenleg az új szabályozás közigazgatási egyeztetése zajlik, legkésőbb három hónap múlva vezetik be – közölte Ecsedi István, hozzáfűzve: addig van idejük felkészülniük a forgalmazóknak. Az áruházak egyébként már most is szigorú követelményeket támasztanak a beszállítókkal szemben – jegyezte meg.
hirado.hu