Hódítanak a Békés megyében gyártott mezőgazdasági gépek

OPTIGÉP 5630 Békés, Vésztői u. 1/1.
OPTIGÉP 5630 Békés, Vésztői u. 1/1.

Két Békés megyei cég, az Optigép Kft. és a Linamar Hungary Nyrt. Oros Divízió is bemutatkozott nemrégiben a nyitrai mezőgazdasági gépkiállításon. A mezőgazdasági gépgyártás ma Magyarország dinamikusan növekvő ipari szegmense.
Számos termékével piacvezetőnek számít hazánkban a békési székhelyű, több mint száz embernek munkát biztosító, mezőgazdasági és erdészeti gépek gyártására és értékesítésére szakosodott Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.
– 1993-ban alakult, száz százalékban természetes személyek tulajdonában álló cégünk elsősorban a napraforgó és a kukorica-betakarításához, az intenzív szántóföldi zöldség- és gyümölcstermesztéshez, a bioenergia hasznosításhoz, valamint a szénaféleségek és cséplési melléktermékek bálázásához gyárt és fejleszt gépeket – nyilatkozta Patkás János. Az Optigép ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, fő profiljuknak a napraforgó betakarító adapterek számítanak, amivel a magyar piacot teljes mértékben uralják. A társaság komoly hangsúlyt fektet a jó és gyors szervizelésre illetve a megbízható alkatrészellátásra is.
A teljes cikk ITT olvasható.