Vidékfejlesztési mesterszak indulhat

.
.

Újabb egyetemi szintű képzés indulhat a Kecskeméti Főiskolán, miután a Magyar Akkreditációs Bizottság megfelelőnek találta a Kertészeti Főiskolai Karon a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak indításának feltételeit. Prof. dr. Ferencz Árpád dékán úgy véli, ez is elismerése a kar munkájának, hiszen azt bizonyítja, hogy az egyetemi szintnek is megfelelő magas színvonalú oktatás folyik.
Az agrármérnöki mesterképzésre elsősorban azokat várják, akik gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, illetve informatikus és szakigazgatási agrármérnöki alapszakon végeztek, de bizonyos kreditek pótlásával más agrár- és gazdasági alapdiplomával, sőt akár műszaki menedzser végzettséggel is lehet jelentkezni a 4 féléves képzésre.
A mesterképzésben végzettek alkalmasak lesznek többek között mezőgazdasági projektek lebonyolítására, innovációs, fejlesztési feladatok elvégzésére, pályázati tevékenység menedzselésére, a gazdálkodás megújítására.
A Kecskeméti Főiskolán ez a második mesterszak, az első szintén a Kertészeti Főiskolai Kar képzése, a kertészmérnöki mesterszak. Az újabb mesterszak indítása azért is fontos, mert megerősíti a főiskola agrárképzési centrum szerepét – hangsúlyozza prof. dr. Ferencz Árpád, a kar dékánja.

Kecskeméti Főiskola,6000 Kecskemét, Izsáki út 10.  www.kefo.hu