A legjobb siló hibrid az LG 34.90 – Magyar Termékdíj

Vegl LGAN emeghivo
.

Rangos elismerést kapott a Limagrain a “Termékdíj Pályázat 2013” díjkiosztóján április 9-én. A  XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár előprogramjaként megtartott ünnepségen a Limagrain a „Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2013”  kategóriában II. helyezést ért el a “Az LG 34.90 A tejfakasztó hibridkukorica” című pályázatával, amely hibrid az ún. LGAN silóprogramjuk egyik fő terméke.
A Limagrain évek óta nemesít és vizsgál újabb és újabb magas rost emészthetőségű kukorica hibrideket LG Animal Nutrition ismertető jelöléssel.
A még 2011-ben elkezdett kísérletet tovább folytatta a LImagrain és legfrissebb vizsgálati eredményeinkre még büszkébb lehet az LG csapata, hiszen a tavalyi 0,6 kg/nap/tehén többlet tejhozamot jóval felülmúló eredmény született: 1,09 kg/nap/tehén értékkel több tejet termeltek azon tehenek, amelyek az LG 34.90 LGAN speciális nemesítésű silókukorica hibridből készült szilázzsal táplálkoztak. Ezen etetési kísérletben, mely szintén a Ménesbirtok ZRt. tehenészetében zajlott, a magasabb napi tejhozam mellett bizonyítottan nőtt a tejzsír és tejfehérje hozam is.
Nem véletlen ítélték oda a II: díjat, hiszen ezen kiváló eredményeknek is köszönhetően az LG 34.90 a Limagrain legnagyobb mennyiségben értékesített silókukorica hibridjévé vált az elmúlt két évben.
A teljes hazai LGAN kínálat az LG 34.90 (FAO 480) mellett tartalmazza a hosszabb tenyészidejű Shannon (FAO 520) és a Janett (FAO 570) hibrideket is.