Aranyérem a Csányi Pincészetnek

Villány, 2013. május 8. Borászok, borbírálók, szakújságírók alkotják a Mondial du Rosé borverseny zsűrijét, mely a világ legrangosabb és legtöbb nevezést felvonultató, rozékra specializált borversenye. A 2001 óta minden évben megrendezett versenyen folyamatosan ezer körül mozog a nevezések száma. Az indulók között volt a villányi Csányi Pincészet 2012-es Teleki Rosé Cuvée-je is, mely a pincészet egyik legnagyobb volumenben értékesített, és legkedveltebb bora.

TelekiRoséCuvée
TelekiRoséCuvée

„Nagy örömöt okozott számunkra, hogy a portfóliónkban az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített bornak számító Teleki Rosé Cuvée ilyen remek eredményt ért el a rozéborok legrangosabb versenyén. Az elismerés jól illusztrálja, hogy rozéborunk amellett, hogy a fogyasztók tetszését elnyerte, a szakma szerint is a legjobbak közé tartozik. Megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben is, hogy a minőségből nem engedhetünk. Így minden egyes palack bor, melyet készítünk, büszkén képviselheti Pincészetünket és ezen keresztül Teleki Zsigmond örökségét – legyen az elérhető akár egy hipermarket polcán, akár egy elegáns étteremben” – kommentálta az elismerést Gál József, a Csányi Pincészet vezérigazgatója.oklevél
A Teleki Rosé Cuvée Villány népszerű kékszőlő fajtáinak rövid ideig történő héjon áztatásával készült friss rozé. Zamatában a kékszőlő húsának íze és illata köszön vissza jókedvűen, üdeségét egy kis maradék szénsav teszi teljessé.
villany@csanyipince.hu