Jó gyümölcstermésre számítanak idén a szakemberek

Bár a kajszi megsínylette az időjárást, őszibarackból azonban kiemelkedő hozamot várnak a szakemberek. A meggy-, a szilva- és a cseresznyetermés is sokkal jobb lehet, mint tavaly volt.www.hotdog.hu
Ha szórványosan pusztított is a jégeső a dél-alföldi gyümölcsösökben, általánosságban elmondható, hogy eddig elkerülte a kerteket az elemi kár. Egyedül az érzékeny kajszibarackban tett kárt a március végi fagy. A tavaszi gyümölcsszezon nagy csalódása az eper, amelynek a vásárlók szerint nincsen íze, vagy savanykásabb, mint általában. Ez kevés kivétellel az egész országban így van, mondta el a Krónikának Futó Tamás, a Megyei Földművelésügyi Igazgatóság vezetője. Hozzátette: a szamócaültetvények háromszoros fényerősséget kaptak a fólia alatt, emiatt kényszerérik a szamóca.
A meggy-, a szilva- és a cseresznyetermés sokkal jobbnak ígérkezik az idén, és nem csak a dél-alföldi megyékben. Ha valamilyen szélsőséges viharkár, jégeső, vagy betegség nem károsítja a gyümölcsöket, akkor igen szép termésre számíthatunk ebben az esztendőben, jó ízű, jó minőségű gyümölcsöt fogyaszthatunk a nyáron, fogalmazott Futó Tamás.
A sok és jó minőségű termés miatt a gazdák szerint az elmúlt évekhez képest valamivel olcsóbb lesz idén a gyümölcs.
hirado.hu