Rendkívül jó állapotú a kalászos gabona a földeken, az idei termés messze meghaladhatja a legutóbbi öt év átlagát. Így van ez a kukorica esetében is, amely az előrejelzések szerint jelentősen többet ígér a tavalyi termésmennyiségnél.

Bemutató

Bemutató

Jelenleg az 1,6 millió hektáron termelt kalászos növényállományok igen jó állapotban és kondícióban vannak, a katasztrofális tavalyi évvel ellentétben rendkívül jó termés várható idén, hangzott el a Syngenta Kft. hagyományos Szer-Show-ján, amelyet ebben az évben is Enyingen és Hajdúböszörményben tartottak csaknem ezer gazdálkodó részvételével.
Bíró János marketingigazgató kifejtette: bár a gombabetegségek felléptek az őszi kalászos állományokban, ugyanakkor a gazdálkodók zöme tervszerűen védekezett a levélszárító betegségek ellen. Mint elmondta: a fungicidek fejlesztési stratégiája új irányvonalat vett az elmúlt időszakban.

Bemutató2

Bemutató2

Vajda Beáta, az olajos növények szakértője elmondta: a repce vetésének nem tett jót a szélsőségesen aszályos szezon kezdet, viszont az októberi és novemberi csapadéknak köszönhetően kellő fejlettséggel mentek a télbe. A jól fejlett, sűrű állományok meghálálták az őszi regulátorozást, hiszen a növények téli felkészítése mellett a fómás levélfoltosság már megjelent a leveleken. A március közepi lehűlés a telet jó fejlettséggel váró növényeknek nem okozott komoly gondot, így ezeken a helyeken jó termés várható.

syngenta.hu

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook