Praktikum a vidéki termékek értékesítéséről

Elkészült a Vidékfejlesztési Praktikum című ismeretterjesztő film, amely reálisan és gyakorlatiasan mutatja be a vidékfejlesztés legfontosabb elemeit. A három részből álló, epizódonként 26 perces videó sorozatban fény derül arra, mire van szüksége egy igazi magyar falunak ahhoz, hogy sikeres legyen termése eladásában. A filmet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) segítségével valósították meg.
A márciusban forgatott filmsorozat célja, hogy a termeléssel foglalkozók eredményes befektetést érjenek el a piacon. A mozgókép megvalósításában közreműködik a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Szent István Médiastúdiója is.
Előfordul ugyanis, hogy akik a kertjükben, vagy a visszakapott földjükön gazdálkodnak, a megtermelt gabonát, kukoricát, saját állataikkal etetik meg, vagy családjukat segítik a maguk által termelt különböző élelmiszerekkel, így a terményeik egy része rosszul hasznosul, nagyobb befektetésükre nem kerül sor. Az értékesítésben nincs gyakorlatuk, ebben segíti őket a Vidékfejlesztési Praktikum című hiánypótló ismeretterjesztő film.

GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft.