Életre szóló élmény Kecskeméten

Immáron harmadszorra kerül megrendezésre, a Vidék Kaland program az AGRYA- Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szervezésében, idén már második alkalommal az Axiál Kft. támogatásával. A program felkészítő napjára június 7-én került sor Kecskeméten, amelyen 40 városi fiatal ismerkedhetett meg a gazdálkodói élet szépségeivel és a legújabb fejlesztésű mezőgazdasági gépekkel.

www.mnvh.eu
www.mnvh.eu

Az AGRYA, azaz a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége a kecskeméti Hegedűs tanyát választotta a program színhelyéül. A fiatalok a tréningen a ganézás, a bálarakodás, a takarmányozás és a traktorozás rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, de a kemény munka mellett a szórakozásra is jutott idő.
A Vidék Kaland program felkészítő napján az Axiál Kft. is bemutatta a mai gépek magas technikai színvonalát egy Ag Leader-rel felszerelt Fendt 724-esen, egy CLAAS ARION traktoron, illetve egy Manitou rakodógépen, amelyeket a kalandorok ki is próbálhattak.
A résztvevők tájékozódhatnak a GPS technológia mezőgazdaságban történő használatáról is, példának okáért olyan kérdésekre kaphattak választ, hogy mit jelent az automata kormányzás, hogyan lehet nyomvonalat felvenni, majd ugyanazon ismételten végigmenni a traktorral.
A Vidék Kaland célja a városban élő fiatalok számára személyes példákon bemutatni a mezőgazdaság működését, jelentőségét, megismertetni velük a gazdálkodói élet árny- és napos oldalát is, amely életre szóló élményekhez az Axiál Kft. is szeretne hozzájárulni.
Axiál Kft