Nemzetközi Paradicsom Nap

Seminis & De Ruiter

Nemzetközi Paradicsom Nap

2013.06.25-27. – Kecskemét/Budapest

 entranceA Seminis és De Ruiter immáron harmadik alkalommal rendezte meg éves rendezvényét közép-kelet-európai partnerei részére, idén középpontban a különböző féle paradicsomokkal. A rendezvény nagyszerű lehetőséget kínált a Seminis és De Ruiter portfolio megismerésére és a kapcsolatépítésre egyaránt.

A rendezvény fő koncepciója a megfelelő fajta megfelelő technológiával való párosítása a maximális terméshozam és minőség elérésének érdekében, különböző termesztési környezetekre fókuszálva: fűtött talaj nélküli-, fűtetlen talajos- és szabadföldi termesztés. Mindez természetesen a közép-kelet-európai piac igényeinek figyelembevételével. Az esemény igen sikeres volt, hiszen 34 országból több, mint 200 résztvevő érkezett.

 FMI_6525Az egyik helyszínen bemutatásra került a három fő alany – Maxifort, Optifort, Beaufort – és azok hatása a nemes fajtákra, mint például a Foronti, Merlice vagy a Komeett. Igen sikeres volt az oltás folyamatának gyakorlati bemutatása, melyet a vendégek maguk is kipróbálhattak. A szabadföldi portfolio és kapcsolódó technológiák – komplex tápanyagutánpótlás, talaj takarás, szimpla és dupla sorba történő ültetés – szintén a tematika részét képezték, középpontban olyan fajtákkal, mint a SV5215TD, az Elegro vagy a Debut. A középnagy bogyós és beef szegmens képviselői is megmutatták magukat, többek között a Yigido, Matias, Roque vagy akár a Kiveli révén. A semi-determinált fajtákat – Magnus és Corvinus – egy- és kétszáron nevelve is bemutatták a szervezők. A kertbejárás állomásainak egyikén a vendégek egy előadást hallhattak a priming magcsírázásra való jótékony hatásáról is. Végül porondra került a cég új nemesítéseiből közel 270 fajta, koncentrálva első sorban a beef-, semi-determinált-,  középnagy bogyós- és rószaszín fajtákra.

 FMI_8198A rendezvény részét képezte egy előadás sorozat is, ahol a globális paradicsom piaci változásokra való reagálásról, a nemesítés hosszútávú terveiről, a kórokozók és kártevők elleni hatékony védekezésről, az oltásról és a különböző talajtípusokon történő termesztésről, továbbá a fogyasztói trendekről hallhattak előadásokat a résztvevők. A rendezvény fényét olyan külsős cégektől érkező előadók is emelték, mint a Grodan, a Koppert vagy a GreenQ.