FarmErő – A szerves baromfi trágya

A Farm Tojás Csoport állítja elő és forgalmazza a FarmErő szerves baromfi trágyát, amelyet gyümölcsösökbe, szántóföldre, gyepre, szőlőbe és konyhakertekbe is ajánlanak.

Hogy miért is használható a FarmErő eredményesen?

farmtojas honlapra


Mivel a termék szárazanyag tartalma 70% feletti, és szemcsés szerkezetű, ezért a kijuttatása könnyen megoldható bármilyen szóró adapterrel, majd könnyen betárcsázható a talajba akár egy menetben is. Egész évben alkalmazható bármilyen megkötés nélkül. A termék szerves anyag tartalma 67%. A makro elemek közül kiemelkedően magas a foszfortartalma, mely a fotoszintézisben, valamint a virágzás során a termőrügyek termékenyülésében kiemelten fontos, jelentős a nitrogén, és kálium tartalma. Nagyon eredményesen lehet használni szőlészetekben, mivel nem okoz túlzott hajtásburjánzást, viszont magas kálium tartalma elősegíti a növények vízháztartásának szabályozását, valamint szárszilárdító hatása is van.

A termék 7% kalciumot tartalmaz, mely növeli a növények ellenálló képességét, valamint a gyökérzet normális fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Megfelelő mennyiségben tartalmaz magnéziumot, mely, mint a klorofill alkotó eleme létfontosságú a növények számára, hiányában lassul a növekedés, csökken a betegségekkel szembeni ellenálló képesség.
A FarmErő alaptrágyázásra is alkalmas, az előállítási folyamatnak köszönhetően lebomlási ideje rövidebb, mint a hagyományos istállótrágya esetében, így póttrágyázásra, fészektrágyázásra is megfelelő. Szántóföldeken, gyümölcsösökben már 1 tonna/ ha mennyiség felhasználásával jelentős termésnövekedés érhető el.
A termék csíráktól, és toxinoktól mentes, amit a teljesen automatizált berendezésben, ellenőrzött aerob körülmények között állítanak elő. A FarmErő szerves baromfitrágyát az EU bio rendeletek értelmében a gazdálkodó szervezetek külön engedély nélkül használhatják. A termék szerepel a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tápanyag, és növény védőszer listáján.

A folyamatos ellátást egész évben biztosított, hisz a cégcsoporthoz tartozó telepeken közel 400 ezer tojótyúk „termeli” az alapanyagot.
A termék nagyon kedvező áron kerül forgalomba, 15-20 %-át teszi ki a jelenlegi műtrágya áraknak, a termék környezetbarát jellegét nem is említve.

A kiszerelés a megrendelők igénye szerint változhat, kiskereskedelmi forgalomban 5, és 20 literes egységekben, nagyobb felhasználok esetében a Big-Bag zsákos, valamint az ömlesztett szállítás is szóba jöhet.

További információ