Közös sajtóközlemény a Basf és a SAATEN-UNION Romania Srl. részéről

www.cropcare.com.au
Basf   SAATEN-UNION

A SAATEN-UNION Romania Srl. és a BASF megállapodást kötött a Clearfield® Plus napraforgó gyomirtási technológia licenszeléséről
Bukarest, Románia és Limburgerhof, Németország – A SAATEN-UNION Romania Srl. és a BASF ma bejelentette egy globális, nem kizárólagos megállapodás aláírását, melynek keretein belül a BASF licenszeli a SAATEN-UNION számára a napraforgóhoz kifejlesztett Clearfield® Plus gyomirtószer-toleráns technológia használatát bizonyos európai országokban. A megállapodás értelmében a SAATEN-UNION egyike lehet azon vetőmag-előállító vállalatoknak, amelyek elsőként kezdik meg a BASF új típusú Clearfield Plus gyomirtó szereivel szemben toleráns hibrid vetőmagok forgalmazását.A napraforgó Clearfield Plus gyomirtási rendszert hagyományos növénynemesítéssel fejlesztették ki, mely a teljes vegetáció alatt jobb ellenálló képességet biztosít a gyomokkal, illetve a környezeti hatásokkal szemben, ugyanakkor potenciálisan magasabb olajtartalmat és kaszattermést tesz lehetővé.
Dr. Joachim Moeser, a SAATEN-UNION GmbH nemzetközi termékigazgatója elmondta: „A Clearfield Plus nagyon fontos lesz a napraforgó-vetőmag üzletágunk számára Európában, és a megcélzott régiókban dolgozó napraforgó-termelők jobb kiszolgálása révén erősíteni fogja versenypozíciónkat e technológiában. Nagy izgalommal várjuk a BASF-fel tervezett közös munkát.”
Kapcsolat:
BASF                                                                          SAATEN-UNION GmbH
Dömötör Csilla, BASF                                              Dr. Joachim Moeser
Magyarország                                                           Németország
Tel.: +30 2307 161                                                  Tel.: +49 511 72666231
csilla.domotor@basf.com                                         joachim.moeser@saaten-union.de